VM-kuskene skal kjøre to kaldblodsløp - Two races with cold blood horses

15.04.2009
Artikkelbilde

Før vinneren kan kåres i "The Ulf Thoresen Trophy" skal kuskene kjøre 20 løp. To av disse skal være med kaldblodshester. Det skal kjøres et løp på Biri Travbane og et på Jarlsberg Travbane. De kuskene som aldri har kusket kaldblods får med andre ord en ekstra utfordring.

- Vi synes det er riktig at de skal få prøve seg bak kaldblodshesten. Det er en rase vi er stolte av og som vi vil vise fram. Disse kuskene er skikkelige hestekarer og jeg tror ikke kaldblodshesten vil by på problemer for disse. Jeg føler meg trygg på at kuskene vil glede seg til å prøve seg i sulkyen bak en kaldblodshest, sier Tron Gravdal, sportssjef i DNT.


We find it correct to let the drivers try driving the cold blood horse. We're proud of this horse, and want to show it to the world. These guys are the best drivers, and I don't think the cold blood horse will be any problem for them. I feel safe the drivers will look forward to drive a cold blood horse, says Sports Manager of The Norwegian Trotting Association, Tron Gravdal.